top of page

Reistips Nieuw Zeeland; Auckland

We delen graag onze reistips voor de hippe stad Auckland met jullie. Veel Au Pairs starten hun Au Pair avontuur in deze stad of wonen hier zelfs voor een paar maanden. Daarnaast zijn wij van Yellow Au Pairs zijn gek op koffie(en lekkernijen bij de koffie) en delen in deze blog dan ook graag al onze favo koffie plekjes van de stad.

Auckland, Nieuw Zeeland

Activiteiten


Steppen

Helemaal hip is het in Auckland wanneer je op de step door de stad gaat. Een step? Ja, een step. Lime-s steps kun je overal in de stad vinden en deze voor een paar dollar via de app huren. Ideaal om je van A naar B te vervoeren en de stad op deze manier te ontdekken. Geen step beschikbaar? Ga dan fijn wandelen door de stad, de Auckland waterfront, langs de haven en ontdek nieuwe plekjes iedere dag. Neem ook eens een kijkje bij de Skytower van Auckland!

Auckland, Nieuw Zeeland

Beklimmen Mount Eden

In het centrum van de stad ligt Mount Eden. Deze slapende vulkaan kun je dus beklimmen. Eenmaal boven kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Vanaf station Britomart reis je naar station Mount Eden. Er zijn paden aangelegd, dus de klim zelf is goed te doen. Je traint wel je kuitspieren op deze manier!

Auckland, Nieuw Zeeland

Ferry tocht naar Devonport

Vanaf de ferry terminal in Auckland kun je met de ferry in ongeveer 20 minuten naar Devonport reizen. Een mooie tocht, aangezien je uitzicht hebt op de skyline van Auckland. Devonport is een klein stadje op zichzelf, met wat leuke boetiekjes, lunchrooms en koffiehuisjes. Prima om je een paar uurtjes te vermaken en even uit de stad te zijn. Er zijn trouwens nog veel meer mogelijkheden om naar toe te varen, dus lees je goed in.

Auckland, Nieuw Zeeland

Koffie


Amano (66 - 68, Tyler Street)

In dit iets wat sjieker restaurant, kun je terecht voor een wat uitgebreider ontbijt of je kiest voor de (zoete) broodjes uit eigen bakkerij.

Auckland, Nieuw Zeeland

The Shelf (50 High St) 

Goede sfeer, genoeg plaats om te zitten en te genieten van je koffie of om even wat te werken. Ruime keuze aan broodjes en ontbijt/lunch. 

Auckland, Nieuw Zeeland

Altezano Brothers (9 Jean Batten Pl)

Een piepklein koffietentje, waar je zo voorbij loopt en waar je niet binnen kunt zitten. Scoor hier dus vooral je koffie to go, of geniet buiten wanneer de zon schijnt van je koffie. Goede koffie en fijne baristas. Ze hebben trouwens meerdere locaties in de stad. 

Auckland, Nieuw Zeeland

Stolen Summer (18B High St)

Schattig, klein koffietentje. Heerlijke koffie en fijn uitzicht op de stad.

Auckland, Nieuw Zeeland

Restaurants


The Crab Shack(Shed 22 Princes Wharf)

Visrestaurant (waar je ook wel iets anders kunt krijgen dan alleen vis) aan de haven van Auckland!


Er valt nog zo veel meer te delen over Auckland, maar ga het vooral zelf ontdekken.


Comments


bottom of page