top of page
Au Pair Amerika

AU PAIR AMERIKA

‘Homeyness’; een Amerikaans begrip wat staat voor je thuis voelen of zoals thuis. Ga jij je thuis voelen in dit enorme land met de vele mogelijkheden?

 

Het programma

Wanneer je kiest voor ons Au Pair programma in Amerika, verblijf je voor minimaal twaalf maanden bij je gastgezin. Je kunt je tijd nog verlengen met nog eens zes, negen of twaalf maanden! Uiteindelijk kun je er dus voor kiezen om maximaal twee jaar in Amerika te verblijven, hoe te gek is dat.

Als Au Pair ben je meer dan alleen de Au Pair die de gedeeltelijke zorg voor de kinderen op zich neemt, je bent de grote zus of broer, een speelmaatje, een voorlees-held en dus onderdeel van het gastgezin. Je woont bij het gezin in huis, waardoor jouw band met het gezin alleen maar sterker kan worden. In Amerika werk je maximaal 45 uur per week, dus dat is soms wel even hard werken. Gelukkig krijg je hier heel veel voor terug. Je ontvangt naast de kost en inwoning van het gezin ook zakgeld en dit is $195.75 per week.  Vergeet niet dat ook de licht huishoudelijke taken een onderdeel van het programma zijn.

Hoe ziet een dagelijks leven er dan voor jou uit als Au Pair? Ieder gezin is natuurlijk verschillend, maar denk vooral aan het zorgen dat de kinderen klaar voor school zijn in de ochtend, je brengt ze naar school of zorgt dat ze op de gele schoolbus stappen, je ruimt wat op en zet een was aan met de kleding van de kinderen, haalt ze op van school en verzorgt het avondeten. Daarna heb je weer wat vrije tijd voor jezelf en kun je naar de sportschool, vrienden bezoeken of gewoon lekker even Netflixen op je kamer. Je kunt echt enorm veel kanten op en kunt dus ook de leuke dingen die je thuis doet, ook in het buitenland gaan doen. Of je kiest er voor om een nieuwe sport te beoefenen, of noem maar op. Het is niet voor niets het land van de vele mogelijkheden.

Als Au Pair in Amerika ben je verplicht om deel te nemen aan twee cursussen om en aantal ‘studiepunten’ te behalen. Deze punten heb je nodig om je Au Pair status te behouden.  Je krijgt hier voor een bedrag van $500.00 en ook wat betreft deze cursussen zijn er enorm veel mogelijkheden. Volg bijvoorbeeld een cursus Spaans, Engels of psychologie, duik dieper in de Amerikaanse geschiedenis of kies iets creatiefs!

Jij hebt daarnaast recht op twee weken doorbetaalde vakantie per twaalf maanden werken. Dus wil je nog wat meer van het land zien? Grijp je kans en ga op reis tijdens deze twee weken. Daarnaast ben je minimaal 1.5 dag per week vrij en eens per maand in ieder geval een geheel weekend.

Jouw Au Pair visum is twaalf maanden geldig, maar je kunt dan nog gebruikmaken van de dertiende uitreismaand. Uitreismaand? Je dient binnen die maand het land te gaan verlaten, maar natuurlijk niet voordat je nog wat nieuwe plekken hebt bezocht. Spaar dus wat van je zakgeld om nog op reis te kunnen gaan, is ons advies.

De kosten

Programmakosten: €400.00 (inclusief administratiekosten van €75.00)

En dit is inclusief de volgende extra’s:

  • Vlucht naar je gastgezin toe. Wanneer jij de afgesproken tijd bij het gastgezin bent gebleven, zit je vlucht naar huis ook inbegrepen in deze kosten; 

  • Oriëntatie bij je local coördinator thuis; 

  • Een Au Pair reis naar een stad samen met de partnerorganisatie en andere Au Pairs. Let op: de vlucht naar deze bestemming is voor eigen rekening; 

  • De mogelijkheid om twee cursussen te volgen tijdens jouw jaar in Amerika; 

  • Een online baby- en kinder EHBO workshop. 

Wat is niet inbegrepen in deze kosten:

  • Reisverzekering. We raden je aan om contact op te nemen met OOM verzekeringen, zij kunnen je het beste adviseren welke verzekering voor jou nodig is. Daarnaast helpen we je hier natuurlijk ook bij; 

  • De kosten voor het visum. Deze kosten zijn omgerekend rond de €130,00; 

  • De kosten voor de Verklaring Omtrent Gedrag(VOG);  

  • De kosten voor het internationale rijbewijs; 

  • Je overige uitgaven in het land zelf.

Partnerorganisatie

Een enorm belangrijk onderdeel van het Au Pair programma is de partnerorganisatie. Dit Au Pair bureau in het land van jouw keuze, screent de families. Zij zorgen dat onze Au Pairs bij een geschikt gastgezin geplaatst worden en zijn jouw eerste aanspreekpunt in Amerika.

 

Wanneer jij aankomt in Amerika start jouw Au Pair tijd bij de oriëntatie bij jouw local coördinator thuis. Je ontmoet andere Au Pairs en krijgt een hele lading aan informatie. En dan start jouw tijd bij het gezin, spannend hoor die eerste ontmoeting.

Yellow Au Pairs

Wat doen wij? Yellow Au Pairs staat voor persoonlijk contact en je bent geen nummertje voor ons. Wij begeleiden je voor, tijdens en na,  je verblijf in het buitenland als Au Pair. Je kunt ons altijd bereiken via WhatsApp, bellen of e-mailen. We zorgen er echt voor dat jij klaar bent voor het avontuur en zorgen ervoor dat jij een te gekke tweede familie gaat vinden. Ook voor het thuisfront hier in Nederland staan wij natuurlijk klaar. Samantha is zelf Au Pair geweest en weet precies wat jij doormaakt en speelt hier dan dus ook perfect op in. We gaan er samen voor zorgen dat jij een geweldige ervaring gaat hebben!
 

Boeken Au Pair programma 

Ben je enthousiast geworden en zie jij het helemaal zitten om als Au Pair aan de slag te gaan in Amerika? Boek hier het programma of stuur een e-mail naar info@yellowaupairs.nl  

bottom of page