top of page
DSC_1067.jpg

AU PAIR CANADA

Koffie drinken bij Tim Hortons voordat je met je nieuwe Au Pair vrienden naar een ijshockey wedstrijd gaat? Klinkt goed toch? Kies voor het Au Pair programma in het prachtige en veelzijdige Canada! 

Het programma

Als Au Pair in Canada ga je voor minimaal zes en maximaal twaalf maanden aan de slag bij jouw gastgezin. De meeste gezinnen zijn overigens wel op zoek naar een Au Pair die minimaal negen maanden kan blijven. 

We plaatsen Au Pairs door heel Canada, met de focus wel op de provincies Ontario, Alberta, British Columbia en Quebec. 

Hoe ziet een dagelijks leven er dan voor jou uit als Au Pair? Ieder gezin is natuurlijk verschillend, maar een dag uit jouw Au Pair leven zou er als volgt uit kunnen zien: 

7am-9am: Get up, help the children with morning routine, drive them to school, tidy up the kitchen and sweep.

3pm-6pm: Pick up from school, take home, do homework, start dinner and bath.

 

Of bijvoorbeeld zo: 

8am-12pm: Feed the child, take to park and play. Come home, do an activity and start lunch

12pm-2pm: Child naps, clean kitchen, sweep floors, etc.

2pm-5pm: Play, do an activity, prepare dinner.
 

Je bent echt onderdeel van het gezin en de cultuur. En echt dus de grote zus of broer van jouw gastkinderen. 

Je hebt naast de uren dat je werkt voldoende vrije tijd om leuke dingen te gaan doen en wat van het land te zien. Je werkt gemiddeld tussen de 25 en 40 uur per week en het zakgeld is dan ook naar rato. Gemiddeld is het zakgeld rond de $200,00 per week wat je ontvangt. 

Je maakt daarnaast kans op een completion bonus. Wanneer je 6-9 maanden bij de familie bent gebleven, ontvang je ongeveer 

$350 bonus. Wanneer je 10+ maanden bent gebleven is dit gemiddeld $600 bonus. Je kunt hier wellicht nog wat van rondreizen of een deel van de vlucht naar huis voor betalen. 

Jij hebt daarnaast recht op twee weken doorbetaalde vakantie per twaalf maanden werken. Daarnaast ben je minimaal 1.5 dag per week vrij en eens per maand in ieder geval een geheel weekend.

Het is verplicht om in het bezit te zijn van het rijbewijs-B. 

Au Pair oriëntatie 

We werken met verschillende partnerorganisaties samen in Canada. Een van onze partners geeft een oriëntatie in Toronto. Je vliegt dan (op eigen kosten) naar Toronto op een woensdag en de oriëntatie is op een donderdag. Op vrijdag vlieg je weer door naar je gastgezin. Twee hostel overnachtingen, de reis van het vliegveld naar het hostel en de oriëntatie zelf zijn bij de programmakosten inbegrepen.

Onze andere partner verzorgt de oriëntatie online! 

Au Pair Plus

We bieden naast het reguliere programma ook een Au Pair Plus programma aan. Dit programma is speciaal opgezet voor de Au Pairs met professionele ervaring in het werken met kinderen. Dus wanneer jij een opleiding hebt afgerond gerelateerd aan het werken met kinderen(denk hierbij aan de PABO, social work of pedagogisch medewerker), dan kom je hiervoor in aanmerking. Je krijgt net wat meer verantwoordelijkheid en je krijgt $50,00 zakgeld per week extra. Het staat natuurlijk super goed op jouw CV! 

De kosten

Programmakosten: €400,00 (inclusief administratiekosten van €75.00)

En dit is inclusief de volgende extra’s:

  • Introductie oriëntatie in Canada (fysiek of online); 

  • Online baby- en kinder EHBO workshop; 

  • Kans op een completion bonus aan het einde van jouw Au Pair tijd. 

Wat is niet inbegrepen in deze kosten:

  • De vlucht naar Canada toe en terug naar Nederland; 

  • Reisverzekering. We raden je aan om contact op te nemen met OOM verzekeringen, zij kunnen je het beste adviseren welke verzekering voor jou nodig is. Daarnaast helpen we je hier natuurlijk ook bij; 

  • De kosten voor de Verklaring Omtrent Gedrag(VOG); 

  • De kosten voor het internationale rijbewijs; 

  • De kosten voor het visum. Deze kosten bedragen ongeveer $155,00. Let op: zonder visum is het niet mogelijk om als Au Pair aan de slag te gaan in Canada! Als onderdeel van de visumprocedure dien jij een medische keuring te ondergaan en je biometrische gegevens af te geven. Deze kosten zijn voor eigen rekening; 

  • Je overige uitgaven in het land zelf.

Partnerorganisatie

Een enorm belangrijk onderdeel van het Au Pair programma is de partnerorganisatie. Dit Au Pair bureau in het land van jouw keuze, screent de families. Zij zorgen ervoor dat jij in een warm bad terecht komt en ook in contact komt met andere Au Pairs in de buurt. Ze organiseren een oriëntatie en zijn jouw aanspreekpunt wanneer jij in het buitenland bent. 

Yellow Au Pairs

Wat doen wij? Yellow Au Pairs staat voor persoonlijk contact en je bent geen nummertje voor ons. Wij begeleiden je voor, tijdens en na,  je verblijf in het buitenland als Au Pair. Je kunt ons altijd bereiken via WhatsApp, bellen of e-mailen. We zorgen er echt voor dat jij klaar bent voor het avontuur en zorgen ervoor dat jij een te gekke tweede familie gaat vinden. Ook voor het thuisfront hier in Nederland staan wij natuurlijk klaar. Samantha is zelf Au Pair geweest en weet precies wat jij doormaakt en speelt hier dan dus ook perfect op in. We gaan er samen voor zorgen dat jij een geweldige ervaring gaat hebben!
 

Boeken Au Pair programma 

Ben je enthousiast geworden en zie jij het helemaal zitten om als Au Pair aan de slag te gaan in Canada? Boek hier het programma of stuur een e-mail naar info@yellowaupairs.nl  

bottom of page