top of page

Reistips China; Xian

In een serie blogs nemen we je mee naar het verre China. Je kunt al vanaf drie maanden als Au Pair hier aan de slag en hebt voldoende vrije tijd om wat van het land te zien of na je Au Pair tijd nog te reizen. Ontdek het land dat bekend staat om de gigantische muur en de fascinerende cultuur. We delen onze must see or must do’s in Beijing, Xian én Shanghai! Meer over Xian in deze blog.


1. Fietsen of wandelen op de stadsmuur

Niet te verwarren met de Great Wall of China! Deze stadsmuur ommuurd het oude gedeelte van de stad en je kunt hier op wandelen of fietsen. Om de muur te mogen betreden, dien je ongeveer 7 Euro per persoon te betalen. Dit is nog exclusief fietshuur. Voor ongeveer 5 Euro per persoon huur je voor twee uur een fiets. Je kunt er ook voor kiezen om een tandem te huren. Ga de muur op bij de South Gate.

2. Bewonder de Giant Wild Goose Pagoda

Breng zeker een bezoekje aan dit mooie park! Je kunt je hier prima vermaken met het bewonderen van de Giant Wild Goose Pagoda en de prachtige fontein en het park zelf is ook mooi. Je kunt hier ook terecht op wat te shoppen en te eten.

3. Ga op reis naar het verre verleden en bezoek het Terracotta leger

In 1974 ontdekten een paar boeren die een put gingen graven een deze enorme archeologische vondst. In totaal zijn het ongeveer 8000 terracotta figuren die als grafgift mee zijn gegeven aan de eerste keizer van China meer als 2000 jaar geleden. Een enorm indrukwekkende vondst dus.

Er worden nog steeds terracotta figuren gevonden en men is dus nog druk bezig om alles uit te graven. Wees gewaarschuwd: het kan hier enorm druk zijn en het complex eromheen voelt een beetje aan als een poppenkast, maar het is zo indrukkend om te zien.bottom of page