top of page

Reistips China; Shanghai

In een serie blogs nemen we je mee naar het verre China. Je kunt al vanaf drie maanden als Au Pair hier aan de slag en hebt voldoende vrije tijd om wat van het land te zien of na je Au Pair tijd nog te reizen. Ontdek het land dat bekend staat om de gigantische muur en de fascinerende cultuur. We delen onze must see or must do’s in Beijing, Xian én Shanghai! Hierbij onze tips voor de wereldstad Shanghai.


1. Ga fietsen door de straten van Shanghai

Via Wheely Bike Tours kun je een stadstour boeken. Wij kozen voor de ‘Shanghai Highlight’ tour. Deze drie uur durende tour bracht ons, zoals de naam al zegt, langs de highlights van Shanghai. Voor 350 RMB(ongeveer 45 euro) per persoon inclusief fietshuur, een Engels sprekende guide, water, snacks, helm en een drankje in het Okura Garden Hotel na afloop. We kwamen ook op plekken waar we normaal gesproken niet langs zouden zijn gegaan en dus langs de highlighs, een perfecte combinatie dus. Wanneer je in het Okura Garden Hotel bent, ga dan zeker met de lift helemaal naar boven. Op deze manier heb je een prachtig uitzicht over de stad!

2. Bezoek de Bund overdag en 's avonds

Wanneer je in Shanghai bent, kun je niet om de Bund heen. Deze Bund is een 1.5 km lange promenade midden in het centrum van de stad, met enorm veel koloniale gebouwen en met het uitzicht op de moderne kant van de stad. Deze moderne kant van de stad is volgebouwd met hypermoderne wolkenkrabbers, de ene nog hoger dan de andere. Wanneer je hier komt wanneer het donker is, dan kun je je ogen uitkijken wat betreft lichtshows. Een van de meest indrukwekkende skylines van de wereld! Hier pronken onder andere de Shanghai Tower en de Oriental Pearl Tower. Deze wolkenkrabbers bezoek je in de wijk Pudong.

3. Ga naar hip M50 art district

Deze wijk staat bekend als dé creatieve wijk van Shanghai. Je kunt hier onder andere veel kunstgalerijen, design winkels en koffiespots vinden. Zeker een bezoek waard wanneer je in Shanghai bent. Drink koffie bij UNDEF/NE.

4. Mensen kijken in People square park

Wij keken onze ogen uit in de vele parken in Shanghai. Onze fietstour gids vertelde onder andere dat op zaterdag en zondag(helaas waren wij hier niet op een van deze dagen), dit park de plek is voor ouders van ongetrouwde kinderen is om een geschikte partner te vinden voor hun kroost. Bepakt met de informatie over hun kinderen, denk aan leeftijd, opleidingsniveau, gewicht, etc., gaan ze dus op zoek naar een schoonzoon of schoondochter. Op de overige dagen is het park zeker leuk om te bezoeken. De gemiddelde Chinees gaat al redelijk vroeg met pensioen en spendeert hun dagen dan in het park. Er zijn zangkoortjes, danslessen, tekenaars, badmintonners en noem maar op te vinden. Geweldig om te zien!

5. Shoppen in Shanghai

Bezoek een van de drukste winkelstraten van de wereld: Nanjing Road. Wil je liever een autentiekere shop ervaring? De wijk Tianzifang is dat een perfecte optie. Dit is een hippe kunstenaarswijk en je mag deze wijk niet overslaag. Er zijn enorm veel knusse winkeltjes, barretjes en dit alles ligt verscholen in knusse straatjes waar je verdwaald.

6. Voel je als een kind in Disney Shanghai

Ik was als een kind zo blij, we gingen naar Disney! Met de metro reis je in 45 minuten naar Disney vanuit de stad. Ideaal dus eigenlijk! Het was enorm heet, maar dat mocht de pret niet drukken. Het park is niet mega groot, dus je kunt prima in een dag veel zien en doen. Ga in spannende achtbanen, bezoek het kasteel of ga ziplinen.


Comments


bottom of page