top of page

HET PROGRAMMA

Het gezin

Het gastgezin bestaat uit minimaal één ouder en één kind en zij moeten beschikken over een extra slaapkamer voor jou als Au Pair. En daarnaast ook beschikken over de financiële middelen om jou te kunnen onderhouden. De gezinnen staan open voor het in huis halen van een andere cultuur en staan waarschijnlijk te springen om alles over jou te weten te komen. Vaak zijn de gezinnen druk en vinden het prettig om iemand in huis te nemen die er voor de kinderen is. Je ontvangt kost en inwoning en zakgeld, waar je prima van rond kunt komen. Deze gastgezinnen worden gescreend door onze partnerorganisaties in het buitenland, zij zijn ook jouw aanspreekpunt wanneer je in het buitenland bent. Ze organiseren uitjes voor jou en andere Au Pairs, brengen jou met andere Au Pairs in contact en zorgen ervoor dat jij je thuis voelt. 

Het dagelijks leven

Het Au Pair programma staat in het teken van de gedeeltelijke zorg op je te nemen van de kinderen. Je bent als grote zus of broer gemiddeld 30 uur aan het werk voor je gezin(hier zijn uitzonderingen op, zoals bijvoorbeeld Amerika waar je gemiddeld 45 uur per week werkt). Je zorgt ervoor dat de kinderen op tijd naar school gebracht worden, zorgt voor de lunch en speelt met ze. Je brengt ze naar playdates, draait een wasje met kinderkleding en poetst de kinderkamer. De uren die jij werkt zijn flexibel, maar je spreekt dit wel altijd duidelijk af met je gastgezin. De huishoudelijke taken beslaan vaak ongeveer 20% van je tijd en de overige procenten ben je in de weer met de kinderen. Je kent uiteindelijk alle kinderliedjes uit je hoofd, bent een kei in memorie of andere spelletjes en hebt er echt een familie (aan de andere kant van de wereld) er bij!

Vrije tijd

Als Au Pair heb je naast je uren dat je het gezin helpt, nog voldoende vrije tijd. Je kunt dit geheel naar wens invullen. Kies er bijvoorbeeld voor om bij een lokale sportclub te gaan, neem muzieklessen, ontdek nieuwe steden, ga koffiedrinken met vrienden en vriendinnen of naar de bioscoop. Daarnaast kun je ook zeker wat geld sparen om na je Au Pair tijd of tijdens je vakanties wat meer van het land te zien.

Duur 

Voor de meeste landen is de minimale verblijfsduur zes maanden. Uitzonderingen hierop zijn Amerika en Zwitserland, waarbij je voor minimaal twaalf maanden aan de slag gaat als Au Pair. Ook Spanje en China zijn een uitzondering, hierbij kun je al vanaf drie maanden Au Pair worden. Wel belangrijk is het dan dat je enorm flexibel bent wat betreft de overige voorkeuren. We bieden ook een verkort zomer Au Pair programma aan in wat landen binnen Europa. Kijk vooral voor meer informatie op onze zomer Au Pair pagina. Bovenop deze uitzonderingen, kunnen we natuurlijk altijd kijken wat jouw wensen zijn en wellicht een passend programma voor jou hierbij vinden. 

bottom of page