top of page

Reistips Spanje; Madrid

Wat is Spanje toch een heerlijk land om te bezoeken, of juist om een tijdje te wonen als Au Pair natuurlijk. Heerlijke steden, mooie stranden, enorm lekker eten, fijn weer, wat wil je nog meer? In deze volgende blogs delen we onze tips voor drie steden in Spanje: Madrid, Barcelona en Valencia. In deze korte blog lees je onze tips voor Madrid, de hoofdstad van het land.

Zien en doen in Madrid

Ga een eind wandelen in Pargue del Oeste en bewonder de Temple of Debod wanneer je hier toch bent. Bezoek het centrale plein Plaza Mayor en wandel hier op je gemak rond. Ga zeker ook een bezoekje brengen aan het Koninklijk Paleis en bewonder de Cibeles Fountain.

Relax in Parque del Buen Retiro. Wanneer het mooi weer is in de stad, zul je hier veel mensen tegen komen, die aan het sporten zijn, een boek aan het lezen zijn aan de waterkant of bijvoorbeeld aan het wandelen zijn. Ga hier vooral ook gewoon naar toe om te relaxen bij het water of huur een roeibootje! Of ga als een echte local naar een van de vele voetbalwedstrijden.

Zin in een dagtripje vanuit de stad? Stap in de trein en binnen een half uur sta je al in een compleet andere wereld. Bezoek de stad Toledo, gelegen aan de rivier de Taag. Toledo is een van de oudste steden van Spanje. Bezoek de kathedraal, het fort en de verschillende kloosters die de stad rijk is. Wanneer je een wandeling buiten de stadsmuren maakt en de Taag volgt, heb je een prachtig uitzicht over de oude stad!

Eten in Madrid

Voor de lekkerste koffie of heerlijk ontbijtje kun je terecht bij Lolina Vintage Cafe, La Bicicleta Café of bij Toma Cafe. Zin in tapas, een biertje of sangria gekregen dan is er natuurlijk keuze genoeg. Eet bijvoorbeeld bij Mercado de San Miguel, Lateral(meerdere locaties in de stad), La Taba of Mercado de San Antón. Ben jij ook zo gek op tapas? Wat vooral heel fijn om te doen is in Spanje en dus ook in Madrid is heerlijk lang tafelen en genieten van het eten, het drinken en de ambiance.

Madrid is een te gekke stad om te bezoeken! Wil je meer tips krijgen? Check dan vooral onze volgende blogs over te gekke Spaanse steden.


Comments


bottom of page