top of page

Reistips China; Beijing

In een serie blogs nemen we je mee naar het verre China. Je kunt al vanaf drie maanden als Au Pair hier aan de slag en hebt voldoende vrije tijd om wat van het land te zien of na je Au Pair tijd nog te reizen. Ontdek het land dat bekend staat om de gigantische muur en de fascinerende cultuur. We delen onze must see or must do’s in Beijing, Xian én Shanghai! In deze blog onze 5 tips voor Beijing!

1. Eet Peking Eend

Wanneer je in Beijing bent, MOET je gaan eten bij Siji Minfu. Ze hebben verschillende locaties door de stad heen en het zit altijd bomvol. Soms moet je dus wel even geduld hebben, maar het is zo het wachten waard!


2. Breng een bezoek aan de verboden stad en het plein van de Hemelse Vrede

Het is echt bijzonder om hier te zijn, in dit enorme complex van tempels en tuinen. Je kunt hier prima je een paar uur vermaken. Kaartjes koop je online of aan het loket bij de ingang. De verboden stad is de plek waar keizers van de Ming- en Qing-dynastie regeerde. Deze plek ademt geschiedenis. Eeuwenlang was het niet mogelijk om deze plek te bezoeken, maar tegenwoordig dus wel. 3,5 km muur omheind dit gebied en binnen de muren is er enorm veel te zien.

Verschillende paleizen en tuinen en wanneer je uitzicht zou willen hebben op het gehele complex, ga dan nog naar het Jingshan Park. Je kunt hier ook kaartjes voor kopen wanneer je een kaartje voor de verboden stad koopt.

Ga ook naar het plein van de Hemelse Vrede. Dit plein wat officieel het Tiananmenplein heet, is een plek waar ongeveer een miljoen mensen samen kunnen komen. Dit plein is gelegen aan de poort van de hemelse vrede en heeft hier dus ook zijn naam aan te danken. Bij ons bekend van de vele protesten, bij de lokale bevolking staat dit plein hier niet om bekend. Wanneer je het plein wilt bezoeken, dien je wel door wat security checks te gaan. Wij stonden hier vol in de zon, zonder enige schaduw en dat maakte dit plein toch best imposant.

3. Ga naar het zomerpaleis

Gelegen aan een kunstmatig aangelegd meer, is dit enorme complex een bijzonder geheel om te zien. Het complex bestaat uit verschillende paleizen, pagode's, tuinen en bruggen. Er lopen enorm veel verschillende wandelpaden en je kijkt je ogen uit. Het gehele complex is gelegen op de heuvel van het lange leven en je kunt je hier prima een paar uur vermaken.

4. Koffie drinken bij 798 Art zone

Ga koffiedrinken, kunst bekijken, wat shoppen of eten in deze hippe kunstwijk. Er zijn vaak verschillende exposities te bewonderen. Sommige tegen betaling en andere gratis en voor niets. Er zijn voldoende leuke plekjes om wat te drinken en te eten en je kunt hier ook terecht voor het shoppen van wat souvenirs.

5. Beklim de Chinese muur

Een wereldwonder bezoeken zoals de Chinese Muur staat bij velen op de bucketlist. Wanneer je in China bent kun je dit machtige bouwwerk dus natuurlijk niet overslaan. Er zijn verschillende plekken om de muur te bezoeken en te beklimmen. Een daarvan is de Mutianyu Great Wall. Je kunt dit op eigen houtje bezoeken of ervoor kiezen om met een organisatie richting de muur te reizen. Zorg er wel voor dat je hier vroeg in de ochtend bent, dan is het nog rustig. Naarmate de ochtend op zijn einde loopt, komen de vele toeristen ook naar boven om het wereldwonder te bezoeken. Het is zo bijzonder om hier te zijn, check vooral de foto’s. Wat een unieke ervaring en wat een geluk dat wij dit hebben mogen bewonderen.


Beijing, wat een stad!


Commentaires


bottom of page