top of page

Au Pair in Spanje: Sara

¡Hola! Mijn naam is Sara en ik ben 18 jaar. Ik ben ondertussen alweer bijna 9 maanden Au Pair in Pontevedra, Spanje. In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn ervaring als Au Pair.

Au Pair Sara

Laten we bij het begin beginnen. Ik wist eigenlijk al heel lang zeker dat ik na de middelbare school niet wilde gaan studeren maar wilde gaan reizen. Toen het einde van mijn middelbareschooltijd dichterbij kwam, werd het toch allemaal een beetje spannend. Ik was net zeventien toen ik klaar was met de havo en alleen reizen in een coronatijd leek me allemaal toch iets te spannend. Dus wat moest ik doen? Moet ik dan toch gaan studeren? Uiteindelijk kwam ik Yellow Au Pairs tegen op Google. Ik had nooit echt bedacht om Au Pair te worden maar het paste bij wat ik in m’n hoofd had voor mijn tussenjaar. Ik vond alles super spannend maar ik had er een goed gevoel over. En zo heb ik mij aangemeld voor het au pair programma in Spanje. Waarom Spanje? Dat was voor mij, als toen zeventienjarige, de enige optie. Waar ik overigens heel blij mee ben, Spanje is geweldig!


Nadat ik alle formulieren heb ingevuld was het wachten op een oproep van een gastgezin. Mijn plan was om in september te vertrekken, echter had ik nog steeds geen match in het begin van september. Toen, 20 september 2021, kreeg ik een mail met een eventueel gastgezin. De volgende dag gelijk een videogesprek ingepland en heb ik laten weten het avontuur aan te willen gaan. Zo zat ik uiteindelijk precies twee weken later in Spanje. Alles ging op dat moment ineens heel snel. Ik vond het zó spannend maar het was het honderd procent waard.


Het gezin is super lief. Ze leren me met enthousiasme dingen over hun cultuur en nemen me graag mee op uitjes. We zijn zelfs een keertje gaan skiën! Ik zorg voor twee kindjes, Alma (8) en Leo (3). Op de dagen dat de ouders moeten werken maak ik ze wakker, ontbijt ik met ze en breng ik ze naar school. De rest van de ochtend ben ik vrij. Meestal spreek ik dan af met vriendinnen. We gaan dan de stad in, wandelen of met lekker weer naar het strand. ’s Middags haal ik Alma op van school en lunchen we samen. Alma heeft veel activiteiten naast school waar ik haar ook naar toe breng. Ook haal ik Leo op van zijn school, wat trouwens meer een kinderdagverblijf is dan echt een school. Als we met z’n drietjes samen zijn vinden we het vooral leuk om buiten te spelen, met de Lego te spelen of om te schilderen. Elke dag is anders, de ene dag heb ik meer verantwoordelijkheden dan de ander. ‘s Avonds en in de weekenden ben ik vrij. In de weekenden heb ik veel tijd om te reizen, waar ik ook zeker gebruik van heb gemaakt. Ik heb veel grote steden bezocht, denk aan Madrid, Toledo, Sevilla, Granada, Santiago de Compostella en nog veel meer. Ik ben zelfs een keertje spontaan met een vriendin naar de Canarische eilanden gevlogen!

Au Pair Sara

Ik ben Au Pair in het stadje Pontevedra in de regio Galicië, het noorden van Spanje. Ik had nooit van mijn leven bedacht om hier heen te gaan en eerlijk gezegd wist ik niet eens dat het bestond. Nu ben ik verliefd om de regio en ben ik heel dankbaar dat ik hier terecht ben gekomen. Het vooroordeel over Galicië is dat het er altijd regent, wat naar mijn mening reuze mee valt. Al zeggen de locals hier wel dat dit jaar veel minder regen is gevallen dan andere jaren. Hoe dan ook, de regen zorgt hier wel voor een prachtige groene natuur. Het is een combinatie van bergen en geweldige stranden! Ook Portugal is op een half uurtje rijden. Nu is het einde al in zicht want ik zit alweer in m’n laatste maand hier. De tijd is echt voorbijgevlogen.

Het is heel bijzonder hoe je zo’n goede band kan opbouwen met een gezin en hoe je zomaar een nieuw zusje en broertje hebt.
Au Pair Sara

Wil je meer weten? Stuur mij dan een berichtje op Instagram @saraalblas of neem eens een kijkje op mijn Polarsteps (SaraAlblas) als je nieuwsgierig bent naar de plekken die ik bezocht heb.


Bedankt voor het lezen!


¡Adiós!

Sara

Au Pair Sara

bottom of page