top of page

Au Pair in Spanje: Lisanne

¡Hola! Mijn naam is Lisanne en ik zou graag mijn verhaal willen delen hoe ik gekomen ben tot het Au Pair Programma en hoe ik het Au Pair leven in Sevilla ervaar.

Lisanne

Halverwege 2021 besloot ik om na drie jaar fulltime op een kantoor te hebben gewerkt van baan te wisselen naar een iets uitdagendere kantoorbaan. Helaas na twee maanden bij de nieuwe baan te hebben gewerkt, overvielen de burn-out klachten me en besloot ik om daarom even volledig te stoppen met werken. Achteraf gezien ben ik erg blij dat dit zo gegaan is, omdat ik hierdoor eindelijk écht goed ging nadenken over wat mij gelukkig zou maken en wat ik zou willen gaan doen. Nadat ik het tv-programma Au Pairs had gezien, viel het kwartje; ik moest Au Pair worden! Ik heb het altijd leuk gevonden om met kinderen bezig te zijn en ik heb in 2017 ook in het buitenland kort als Kids Entertainer gewerkt, dus waarom ik hier niet eerder aan had gedacht, verbaasde me.


Al snel kwam ik bij het Spanje programma van Yellow Au Pairs uit en na contact te hebben gehad en de formulieren ingevuld te hebben, begon de zoektocht naar mijn match. ‘Drie keer is scheepsrecht’ is bij mij gebleken, want bij het derde videogesprek met een mogelijk gezin had ik dan ook mijn match gevonden. Ik ben eind november 2021 voor onbepaalde tijd naar Sevilla vertrokken na het nodige gesnotter thuis en op het vliegveld. Heerlijk om de wintermaanden in Spanje doorgebracht te mogen hebben, want ik heb die als een Nederlandse zomer ervaren. Het gezin had me erg warm ontvangen en namen me veel mee op pad, en nog steeds, zodat ik de omgeving en de familie snel leerde kennen. Zo voel je je ook snel deel van het gezin.

Sevilla, Spanje

In de ochtend nemen de ouders de zorg van de kinderen (meisje van 5 en jongen van 2) op zich; de kinderen gaan naar school en naar de kinderopvang en dan heb ik ook mijn vrije tijd. Al snel had ik gekozen om hier de taal te gaan leren op een academia en dus ben ik hier begin januari mee begonnen. Voor drie maanden is dat eigenlijk mijn enige bezigheid in de ochtend; op mijn gemakje opstaan en klaarmaken en ik pak de openbare fietsen (Sevici) richting de school. Na 1,5 uur les ga ik thuis middageten met de kinderen en vaak de moeder (die begint vaak met werken na het middageten). Vanaf dat moment begint mijn verantwoordelijkheid over de kinderen. De oudste heeft –naar mijn mening– veel buitenschoolse activiteiten, zoals sporten, dansles en Engelse les. Het is dan ook mijn taak om haar hier naartoe te brengen en weer op te halen. In tussentijd ga ik met de jongste naar het park of de speeltuin. Het viel me ook al vrij snel op dat kinderen hier in de middag nog tot relatief laat (voor Nederlandse termen) in de speeltuin blijven spelen. In de avond douche ik de kinderen, maak ik het avondeten klaar en breng ze daarna (vaak met 1 van de ouders) naar bed. Daarna is het tijd voor ons om te eten en ga ik ook al snel naar bed. In het weekend heb ik ook mijn vrije tijd. Die vul ik op met wat sightseeing, genieten in het park, uitjes, enzovoort. Wanneer ik in de weekenden thuis ben, spendeer ik alsnog mijn tijd veel met het gezin, omdat ik natuurlijk ook gewoon deel ben van het gezin en ik het naar mijn zin heb bij ze.

Sevilla, Spanje

Sevilla is een prachtige stad met veel (historische) bezienswaardigheden en festiviteiten, maar ook prachtige natuur; palmbomen, sinaasappelbomen, parken en de rivier.

In de maanden dat ik hier nu woon heb ik nog lang niet alle hoogtepunten bezocht, maar gelukkig heb ik daar alle tijd voor. Ook in het voorjaar vinden hier de typische Semana Santa en Feria plaats (geloof me, het is het Googelen waard), en ik geloof dat dit ontzettend indrukwekkend gaat worden. Het leven als Au Pair in Sevilla is echt een perfecte mogelijkheid om de Spaanse cultuur volledig te kunnen ervaren, van het dag-tot-dag leven tot aan door elkaar heen praten. En niet te vergeten het eten – heerlijk! Je kunt je vrije tijd helemaal indelen zoals jij dat wilt en nieuwe mensen ontmoeten of vrienden maken is hier ook erg makkelijk door de vele WhatsApp groepen en intercambios. Daarnaast zijn er veel andere mooie steden in de omgeving die erg makkelijk te bereiken zijn met de trein of een reisorganisatie.

Sevilla, Spain

De zomer is in aantocht en ik ben erg benieuwd hoe ik die ga ervaren, gezien het hier ontzettend heet is in de zomer. De Sevillanos (inwoners van Sevilla) die ik hier spreek verklaren met voor gek dat ik de zomer hier wil doorbrengen! Gelukkig heeft het gezin een huis aan de kust waar we dan ook de vakantie zullen spenderen. Nog genoeg mooie vooruitzichten dus! Er is zoveel meer te vertellen en te laten zien, dus als je nieuwsgierig bent geworden of vragen hebt, kun je me bereiken via Instagram @liess610.


¡Hasta luego!


Lisanne

Comentarios


bottom of page