top of page

Au Pair in Oostenrijk: Iris

Hallo, mijn naam is Iris en ik zou graag mijn avontuur naar het Au Pair zijn toe en als Au Pair in Oostenrijk met jullie willen delen.

Iris in Oostenrijk

Juni 2020, corona was volop aanwezig in ons land en ik begon me te vervelen en rond te zoeken op het internet. Dat ik in het buitenland voor een tijd wilde wonen wist ik al een tijdje. Ik volgde een opleiding en zou in juli 2021 afstuderen. Het perfecte moment om daarna naar het buitenland te vertrekken. Al gauw kwam ik in contact met Yellow Au Pairs. Ik hou van het werken met kinderen en tegelijkertijd je tijd doorbrengen in een ander land was dan ook een perfecte optie.


In september 2020 kwam Samantha langs om meer informatie te geven en de vraag was Ierland of Oostenrijk? Al gauw wist ik dat het Oostenrijk moest worden. Na een lange tijd wachten krijg ik op een ochtend in juli een appje dat er een mogelijk gezin voor mij was. Op 11 juli 2021 stond er een video gesprek gepland met een gezin in de buurt van de stad Salzburg! Later die dag besloten dat dit de perfecte match was.

Op 2 september 2021 kwam ik aan in het gezin. Dit was zeker spannend maar ik was al snel gewend aan het leven hier. Nu zit ik ondertussen al 7 maanden in het mooie Oostenrijk en zit mijn avontuur er over 2 maanden alweer op. Maar hoe gaat het leven hier nou eigenlijk? De ouders werken heel erg veel waardoor ik vooral in de ochtenden de zorg van de kids overneem. Ik zorg voor 3 kindjes van 9,6 en 2 jaar oud. De oudste is zelfstandig en hoef ik weinig voor te doen de andere 2 zijn wel mijn verantwoordelijkheid.

De achtertuin in de sneeuw

Elke ochtend begint voor mij om kwart voor 7 en de ouders verlaten het huis rond deze tijd en ik zal dan samen met de kids ontbijten. De school begint hier om 8 uur al dus de oudste verlaat het huis rond kwart over 7. Na het ontbijt maak ik de andere 2 klaar voor de dag en gaan wij rond 8 uur onderweg naar de kindergarten en krabbelgruppe. Dan heb ik veel vrije tijd meestal tot ongeveer 2 uur. De eerste maand heb ik in deze tijd een Duits cursus gevolgd op niveau B1. Ik heb er voor gekozen om daarna niet verder te gaan omdat mijn niveau goed genoeg was. In de ochtenden ga ik meestal een rondje wandelen of langs de supermarkt.


In de middag haal ik de jongste 2 op en zorg ik voor ze tot de moeder thuis is. Meestal eten we dan nog samen met de kids en is dan de dag alweer om. Niet elke week is hetzelfde want de ene week maak ik meer uren en de andere week heb ik daarvoor veel vrije tijd! In het weekend ben ik in de meeste gevallen vrij in deze tijd ga ik vaak naar de stad Salzburg om hier wat rond te wandelen, met vriendinnen af te spreken of om gewoon te gaan shoppen. Daarnaast breng ik weekenden ook soms door met het gezin dan gaan we bijvoorbeeld wandelen of een weekendje naar de familie in Karinthië.

Leuk om te vertellen is dat ik met kerst heb leren skiën en de hele familie mij hierbij heeft geholpen. Dit is zeker een ervaring om nooit te vergeten!
Skiën

Waarom ik het zo leuk vind om in Oostenrijk te werken als au pair? De combinatie tussen de bergen en de stad vind ik mega fijn. Ik woon zelf in een klein dorpje tussen de bergen, maar binnen een half uur loop ik in de prachtige stad Salzburg. Ook heb ik de stad Wenen bezocht en staat er een tweede tripje naar deze stad gepland. De mogelijkheden in Oostenrijk zijn zo enorm en daarom vind ik het mega jammer dat ik nog maar 2 maanden hier te gaan heb, want ik heb nog lang niet alles gezien!

Het volksmuseum

Zijn jullie nou nieuwsgierig geworden of hebben jullie vragen stel me deze gerust op mijn insta genaamd @aupairaustria_iris

En neem zeker een kijkje op mijn persoonlijke blog.


Tjuus,


Iris

Comments


bottom of page