top of page

Au Pair in Londen: Demi

Hey Hoi! Ik ben Demi, 22 jaar, en zit inmiddels al weer bijna 2 maanden in London als Au Pair! Voor mij is dit de tweede keer dat ik voor een langere tijd naar het buitenland ga en werk als een Au Pair, mijn eerste keer was namelijk in 2016, via een andere organisatie. Deze keer is het echter net wat anders, aangezien ik nu als Au Pair naar het buitenland ben, maar dit is tevens onderdeel van mijn buitenland stage voor mijn opleiding (2e graad Engels lerarenopleiding). Toen ik wist dat ik weer naar het buitenland moest gaan voor een langere tijd, hoefde ik niet lang na te denken over wat ik wilde doen :-) Ik vond het de eerste keer namelijk zó leuk, dat ik het graag nog een keer wilde doen.

Zoals ik al heb benoemt zit ik bij een gezin in London, en om precies te zijn in zuid-London, in de buurt van Brixton. Ik zorg voor twee kinderen, een meisje van 10, en een jongetje van 7. Ook hebben ze nog een puppy, genaamd K.C. dus het is een gezellige boel!

Ik heb het hier erg naar mijn zin, maar dat wil niet zeggen dat het de eerste twee weken niet ontzettend wennen was. Je komt natuurlijk in een vreemd huis, met een vreemd bed en mensen die je nog helemaal niet zo goed kent, en je moet jezelf aanpassen aan de routine en de gebruiken van het gezin. En in mijn geval, moest ik ook vrij snel beginnen met werk; ik kwam namelijk zondag avond aan, en maandag was de eerste werk dag! Een tip die ik dus sowieso iedereen wil meegeven, kom een paar dagen eerder dan je eerste werk dag als dit mogelijk is. Dat geeft je de kans om te wennen, en om alles een beetje te laten bezinken. Desalniettemin lukt het natuurlijk anders ook wel hoor, het is alleen misschien iets vermoeiender de eerste week ;-)


Zelf werk ik van maandag t/m donderdag, dat is dus ‘maar’ vier dagen in de week, en dit geeft mij de kans en de vrijheid om mijn weekenden optimaal te benutten. Ik ga er eigenlijk elk weekend wel op uit, en dit is soms in mijn eentje, maar vaker met vriendinnen die ik hier heb leren kennen. De organisaties maken het heel makkelijk voor je om als Au Pair nieuwe mensen te leren kennen, dus wees niet bang, je zult hier zo weer een nieuw groepje mensen om je heen hebben!

Tot zo ver ben ik in de weekenden voornamelijk alleen nog maar in London gebleven, maar reisjes naar Brighton en Bath staan ook al op de planning. Het zijn van een Au Pair geeft je namelijk de kans om vrij goedkoop te reizen, je hebt kost en inwoning, en verdient er elke week nog een zakcentje bij! Als je dan een weekend vrij bent, is het natuurlijk heel leuk om de stad waar je zit, maar ook de rest van het land te verkennen.

Ik zal hier verblijven tot eind mei, en dan moet ik weer terug naar Nederland omdat er helaas nog wat examens op de planning staan. Dat betekend dat ik hier nog ongeveer drie maanden zal zijn, en daar heb ik ook heel erg veel zin in! Zoals ik al vertelde heb ik namelijk nog twee reisjes op de planning staan (en hopelijk misschien wel meer), maar ik heb ook nog wat vriendinnen en familie die langs zullen komen. Tot dan blijf ik hier nog even genieten van de stad, het gezin, en de leuke mensen die ik heb ontmoet.


Demi, x.


Comments


bottom of page