top of page

Au Pair in Engeland: Samira

A day in the life of..

Hallo allemaal! Mijn naam is Samira en ik heb een aantal maanden als Au Pair gewerkt. Ik verbleef in Pinner, Londen, en leefde bij een familie met een vierjarige dochter, Wren. Ik verzorgde Wren 4,5 dagen in de week en ontdekte ondertussen Londen en leerde nieuwe mensen kennen. Het leek mij leuk om jullie te laten zien wat ik in een dag doe om jullie een beeld te geven van het leven als Au Pair.

Mijn dag begint met onze ochtendroutine. Elke dag begin ik om 07:30 met werken. Wren is dan vaak net wakker geworden dus ik maak ontbijt voor haar. Vaak doen we een spelletje of kijken we een video tijdens het ontbijt. Hierna moet Wren zich omkleden. Ze heeft hier nog hulp bij nodig, maar veel dingen kan ze al goed zelf. Van het omkleden maken we altijd een spelletje, we racen tegen de klok of we kleden dansend om. Het is belangrijk dat ik voor Wren alles omtover in een spelletje, anders weigert ze om iets te doen. Als ze omgekleed is poetsen we haar tanden, wassen we haar gezicht, en doe ik haar haar. Wanneer Wren helemaal klaar is voor school, pakken we haar tas en lopen we aan. De route naar school is ongeveer 5-10 minuten lopen, vaak maken we hier ook een race van of zingen we liedjes van Frozen. Eenmaal bij school aangekomen, vullen we in wat Wren voor lunch wil en zet ik haar af bij mevrouw Allisbury.


In de tijd dat Wren school heeft, 08:45 tot 15:15, heb ik vrije tijd. Vaak help ik de ouders van Wren, Anna en Russel, door wat klusjes en boodschappen te doen. Ook besteed ik mijn vrije tijd aan work-outs, schilderen, lezen of naar een cafeetje gaan. In een typische week ga ik denk ik een keer naar Harrow, hier is een winkelcentrum en hier hebben ze leuke plekjes om te lunchen, een keer naar Londen waar ik een vriendin zie, en ik ga een keer naar het park. Het is belangrijk om verschillende activiteiten in je week te plannen, als je elke dag thuis zit wordt je gek. Je hoeft niet per sé elke dag iets spannends te doen, maar lezen in het park is al anders dan thuis lezen.


Om 15:15 haal ik Wren op. Op maandagen gaan we altijd naar dramaclub, dit is ongeveer 10 minuten lopen en begint om 16:00. Daarom gaan we eerst even naar het park waar we iets drinken en een snack eten zodat Wren genoeg energie heeft voor haar club. Tijdens de dramaclub ga ik zelf naar een café voor een koffie. Vaak neem ik mijn laptop mee voor schoolwerk of ik lees een boek. Om 16:50 mogen we als ouders en verzorgers komen kijken naar wat de kinderen hebben gedaan deze les waarna we naar huis lopen. Op woensdagen gaan we naar het park met Audrey, een vriendin van Wren. Eerst spelen we in het park en daarna drinken we warme chocolademelk in het café. Op donderdagen gaan Wren en ik graag naar de bieb. Wren leert op dit moment om te lezen en ze vindt het leuk om te laten zien wat ze al kan. Vaak zien we Anya, Wrens vriendin van pre-school, ook in de bieb met haar Au Pair. We lezen dan allemaal voor aan elkaar! Op dinsdagen en vrijdagen zijn Wren en ik thuis te vinden. We bakken dan graag een cake, we kleuren, we spelen spelletjes, of we bouwen iets met lego.

Zo vullen we elke dag op met een leuke activiteit! Hierna maak ik eten voor Wren terwijl ze aan het tekenen is. Terwijl ze eet kijken we graag samen een aflevering van een van haar kinderseries.


Na het eten kwamen vaak Anna en Russel thuis, zij legden haar in bed. Soms kookte ik voor ons en soms deed Russel dit. We aten samen aan tafel of we keken een serie en hierna gingen we onze eigen weg. Het is fijn om samen te kunnen socializen en samen een activiteit te kunnen doen, maar je hebt soms ook tijd voor jezelf nodig.

Om de week op donderdag legde ik Wren in bed. Onze avondroutine bestond uit in bad gaan, tandenpoetsen en omkleden. Ook hier maakte we altijd weer een spelletje van. Voor het slapen gaan las ik Wren drie verhaaltjes voor en daarna stopte ik haar in. Wren had vaak moeite met in slaap vallen, dus ik zette soms een luisterverhaaltje op of ik bleef nog even bij haar. Hierna kookte ik voor mijzelf en wachtte tot Anna en Russel thuis kwamen.


Wanneer ik donderdagavond had gewerkt hoefde ik nooit op vrijdag te werken, dus vaak ging ik dan naar Londen met een vriendin. In het weekend deden we allemaal leuke dingen zoals musea bezoeken, naar Camden Town, vintage winkeltjes ontdekken, naar Kew Gardens, en nog veeel meer! Je hebt dus genoeg tijd om Londen te ontdekken en nieuwe mensen te leren kennen.

Helaas moest ik eerder naar huis vertrekken vanwege de huidige situatie, maar ik hoop volgend jaar terug te gaan naar Pinner, waar ik Wren, Anna en Russel op zal zoeken, en Wren’s nieuwe broertje of zusje zal ontmoeten. Ik kijk er nu al naar uit!

Xx Samira


Opmerkingen


bottom of page