top of page

Au Pair in Australië: het verhaal van Laura

Ik heb altijd gezegd dat ik na m’n middelbare school een tussenjaar wilde nemen. Ik weet niet wanneer ik op dat idee ben gekomen, maar het zal altijd al in m’n hoofd. Mijn oorspronkelijke idee was om in Australië te gaan rondreizen. Dit land sprak me altijd al aan en het stond ook al een tijdje op m’n bucketlist. Maar, dit land is zo immens groot, dat als je er heel wilt, je echt voor een langere periode moet gaan. Ik was een beetje aan het Googlen voor meer informatie over reizen in Australië en ik kwam er al snel achter dat je er moet gaan werken als je er voor een langere tijd wil zijn. Dit land is best duur, dus werken tijdens je reis de enige optie, tenzij je een goed budget hebt. :)


Het leek mij verstandig om me aan te sluiten bij een organisatie. Op die manier was ik niet alleen in het organiseren van m’n avontuur én had ik altijd iets achter de hand mocht er iets gebeuren. Ik ging naar de infodag van de organisatie. Ik kwam er al snel achter dat je 3 optie hebt als het op werken aankomt: In de horeca, fruit plukken of Au Pair. En toen ze dat laatste zeiden, wist ik al meteen dat dat het gene was wat ik wilde doen. Zo gezegd, zo gedaan. Na heel veel formulieren invullen en dingen regelen, zat ik precies één jaar later in het vliegtuig. Super toevallig!!


Intussen ben ik al bijna twee maanden bij mijn gezin. Ik pas op twee super schattige meisjes van vier en bijna zes. Op het begin was hel heel erg wennen. Je komt natuurlijk in een nieuw huis, met nieuwe mensen, een nieuwe taal en een nieuwe omgeving. Ik denk dat het mij ongeveer een maand kostte voordat ik helemaal ingeburgerd was.

Mijn week ziet er als volgt uit: iedere dag begin ik om half 8 met ‘werken’. Ik zorg ervoor dat de kids aangekleed zijn, ik maak ontbijt, doe hun haren en zorg ervoor dat de tandjes gepoetst worden. Verder help ik ook met het uitruimen van de vaatwasser en het schoonmaken van de keuken. Een uurtje later zitten we in de auto op weg naar school. Op maandag en dinsdag heb ik de jongste heel de dag. We spelen dan in het park, maken puzzels, bakken koekjes, en kleuren en knutselen veel. Rond 3 uur is het dan weer tijd om de oudste op te halen. Vaak rijden we nog even langs het park voordat we naar huis gaan. Op dinsdag en woensdag heeft de jongste daycare en op vrijdag kindergarten. Op deze dagen ben ik dan ’s middags lekker vrij. Dit geeft mij de tijd om de omgeving te verkennen en om af te spreken met vrienden.


Een tip die ik iedereen wil mee geven om lokale mensen te ontmoeten, is om jezelf aan te sluiten bij een sportclub. Ik heb mezelf bijvoorbeeld aangemeld bij de lokale turnclub. Op deze manier heb ik super leuke meiden leren kennen van mijn leeftijd!


Ieder weekend ben ik vrij. Soms heeft de familie plannen gemaakt en vragen ze of ik mee wil. Vaak zeg ik hier ‘ja’ op, maar het is ook wel eens goed om ‘nee’ te zeggen en gewoon lekker je eigen ding te doen. Er zijn genoeg dingen te doen in de omgeving.

Het is dus heel makkelijk én leuk om de auto te pakken, naar een National Park te rijden, daar te gaan kamperen voor een nachtje en de dag erna terug te rijden!

Een voordeel van Au Pair zijn is, dat je mee mag met de weekendjes weg. (althans, dit is bij mijn gezin). Zo ben ik bijvoorbeeld 4 dagen naar Melbourne geweest en mag ik in de zomervakantie twee weken mee naar Perth. Op deze manier zie je veel van het land, zonder dat het jou al te veel geld kost.

Tegen iedereen die twijfelt wil ik zeggen ‘niet twijfelen, maar gewoon doen!’.

Het is natuurlijk een grote beslissing en je moet er zeker goed over na denken, maar alles wat je hier leert en meemaakt is het zo waard. Natuurlijk ga je momenten hebben dat je er geen zin meer in hebt en dat je naar huis verlangt. Maar die gedachte gaat al snel weg, wanneer je beseft wat voor moois je er allemaal voor terug krijgt!!


Love, Laura


Yorumlar


bottom of page