top of page

5 tips als voorbereiding op je video gesprek met je gastgezin

Mega spannend! Een mogelijk gastgezin wil graag met je video bellen. Breekt het zweet je al uit bij de gedachte hieraan? Lees dan snel deze 5 tips ter voorbereiding op dit leuke gesprek. 


1- Zorg dat je op tijd klaar zit, dat je telefoon of je computer goed werken. De eerste indruk is natuurlijk van enorm groot belang. Check dus het tijdsverschil en be ready on time.


2- Schrijf op wat je zou willen weten over het gezin en het dagelijks leven van het gezin. Op deze manier heb je een hou vast tijdens het gesprek en heb je altijd vragen om op terug te vallen. Maar wat zijn dan die vragen die je zou willen stellen? Denk er aan dat je vooral vragen stelt over het gezin, wat de kids leuk vinden, wat ze als gezin als activiteiten ondernemen, waarom ze een Au Pair in huis nemen, etc. Stel geen vragen over wanneer je op vakantie mag, of het internet snel is, etc. Vooral niet tijdens het eerste gesprek.  


3- Zorg dat je er netjes bij zit. Kom niet zo uit je bed gerold en zorg dat je er representatief uit ziet. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de eerste indruk telt.


4- Oefen alvast met familie en vrienden wat vragen in het Engels. Zo ben je meer gewend aan het spreken van de taal en kom je minder snel voor verassingen te staan. Natuurlijk is het spannend om een gesprek aan te gaan met een gezin waar je wellicht een tijdje gaat wonen en die jouw taal niet spreken, maar maak je vooral niet te veel zorgen. Een gezin is vaak ook zenuwachtig. You are not alone! 


5- Ben jezelf! Je bent mooi zo als je bent en twijfel dus niet te veel aan jezelf. Straal dat uit en het komt goed. Ook al besluit een gezin toch voor iemand anders te kiezen of de klik is er vanuit jouw kant niet, je hebt je dan niet anders voor gedaan dan wie je bent. En jouw perfecte gezin komt dan later wel voorbij. 


Succes!

Love, team Yellow Au Pairs
Comments


bottom of page