top of page
IMG_9324 (1).JPG

ElDERLY COMPANION
NIEUW-ZEELAND

Wil jij wel graag een tijdje in Nieuw-Zeeland wonen en werken, maar werk je liever niet met kinderen? Denk dan eens na over het Elderly Companion programma.

 

Hierbij woon je bij een ouder koppel of een ouder iemand in huis, help je ze bij hun dagelijkse bezigheden, gaat koffie drinken samen, brengt ze naar hun doktersafspraak, zorgt voor wat licht huishoudelijke taken, kletst met ze over de verhalen van vroeger, gaat een wandeling maken en bent er voor de mensen! Je kunt al vanaf minimaal zes maanden als Elderly Companion aan de slag en ontvangt hier ook minimaal 240 NZD per week voor. Kost en inwoning is inbegrepen en je hebt recht op doorbetaalde vakantie. Een prachtig programma om zo onderdeel te worden van een gezin. 

Om deel te kunnen nemen aan dit programma dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen: 

 • Je bent minimaal 18 jaar oud op het moment van vertrek en maximaal 30 jaar oud;

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B;

 • Je hebt wat ervaring in het werken met ouderen. Wellicht heb je gewerkt in de thuiszorg, help je jouw oma of buurman veel of heb je stage gelopen in een verzorgingshuis. Het hoeft geen professionele ervaring te zijn;

 • Je bent in medisch goede gezondheid;

 • Je beheerst de basiskennis van de Engelse taal;

 • Je bent in het bezit van minimaal een vmbo diploma;

 • Je bent beschikbaar voor minimaal zes maanden. 

Zakgeld

Wanneer je als Elderly Au Pair aan de slag gaat heb je recht op kost en inwoning en zakgeld. Hieronder kun je terug vinden wat het minimum zakgeld per week is voor de uren dat je zou werken: 
30 uur $240 (ongeveer €150,00)
35 uur $280 (ongeveer €175,00)
40 uur $330 (ongeveer €205,00)
45 uur $410 (ongeveer €260,00) 

Je werkt gemiddeld tussen de 30 en de 35 uur per week, voldoende vrije tijd dus nog om veel van het land te zien en de natuur in te trekken. 

 

Ben jij netjes de afgesproken tijd als Au Pair gebleven? Dan maak jij kans op een completion bonus van 10 NZD per week dat je hebt gewerkt! Dat kan dus een mooie bonus worden. 

                                                                   

De kosten

Programmakosten: €400.00 (inclusief administratiekosten van €75.00)

En dit is inclusief de volgende extra’s:

 • Vast contactpersoon in Nederland en in Nieuw-Zeeland; 

 • Workshops georganiseerd door de partnerorganisatie;

 • Een oriëntatie georganiseerd door onze partnerorganisatie en is inclusief CPR course. Start je avontuur goed en maak alvast vrienden! De oriëntatie zal plaatsvinden bij jouw Au Pair gezin in de buurt;

 • Een online baby- en kinder EHBO workshop.

Wat is niet inbegrepen in deze kosten:

 • De reis naar Nieuw-Zeeland toe en terug naar Nederland.

 • Reisverzekering. We raden je aan om contact op te nemen met OOM-verzekeringen, zij kunnen je het beste adviseren welke verzekering voor jou nodig is. Daarnaast helpen we je hier natuurlijk ook bij; 

 • De kosten voor het visum; 

 • De kosten voor de Verklaring Omtrent Gedrag(VOG); 

 • De kosten voor het internationale rijbewijs; 

 • Je overige uitgaven in het land zelf.

De partnerorganisatie

Onze partnerorganisatie is gevestigd in Auckland, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Ze plaatsen Au Pairs door het gehele land, dus het is ook mogelijk om op het Zuidereiland geplaatst te worden. Ze zijn enorm betrokken, komen verschillende keren op huisbezoek tijdens jouw tijd daar, organiseren een oriëntatie aan het begin van jouw Au Pair tijd bij jouw gastgezin in de buurt, organiseren verschillende uitjes gedurende het jaar en helpen je in contact te komen met andere Au Pairs! 

Yellow Au Pairs

Wat doen wij? Yellow Au Pairs staat voor persoonlijk contact en je bent geen nummertje voor ons. Wij begeleiden je voor, tijdens en na, je verblijf in het buitenland als Au Pair. Je kunt ons altijd bereiken via WhatsApp, bellen of e-mailen. We zorgen er echt voor dat jij klaar bent voor het avontuur en zorgen ervoor dat jij een te gekke tweede familie gaat vinden. Ook voor het thuisfront hier in Nederland staan wij natuurlijk klaar. Samantha is zelf Au Pair geweest en weet precies wat jij doormaakt en speelt hier dan dus ook perfect op in. We gaan er samen voor zorgen dat jij een geweldige ervaring gaat hebben!

Boeken Au Pair programma 

Ben je enthousiast geworden en zie jij het helemaal zitten om als Au Pair aan de slag te gaan in Nieuw Zeeland? Boek hier het programma of stuur een e-mail naar info@yellowaupairs.nl  

bottom of page